Berichten vanuit het bestuur

Scheidsrechterscursus(sen) weer van start!

Geplaatst op zondag 4 november 2018 08:00 uur door Webmaster De Dunckers

Om een basketbalclub als de Dunckers draaiende te houden en wedstrijden te laten doorgaan is het nodig om voor elke wedstrijd 2 scheidsrechters aan te stellen. Daarom is het door het bestuur van de Dunckers verplicht gesteld dat iedereen die aan wedstrijden deelneemt en ouder is dan 16 jaar, een BS2- scheidsrechtersdiploma (voormalig F-diploma) moet hebben.

Om dit diploma te halen (en dus om de grondbeginselen van fluiten bij basketbal te leren), wordt er door de Nederlandse Basketball Bond speciaal voor de leden die nog geen diploma hebben een scheidsrechterscursus georganiseerd: de BS2-cursusDeze cursus bestaat uit 3 onderdelen: het spelregelbewijs, een theorietraining en een praktijktraining. 

De leden die de cursus zullen moeten gaan volgen hebben onlangs een uitnodiging ontvangen. De eerste groep zal van start gaan op dinsdag 6 november, de tweede groep op dinsdag 13 november. Hopelijk hebben we er eind 2018 weer veel nieuwe scheidsrechters bij, en kan dit bij de huidige scheidsrechters weer wat rust geven ;-)

Om het spelregelsbewijs zal een online cursus/test moeten worden gedaan. ben je nog niet uitgenodigd en/of wil je zelf je spelregelkennis testen? Kijk dan op www.basketballmasterz.nl, daar kan je de spelregels leren en oefenen.


← Terug naar het overzicht


0.108616