Berichten vanuit het bestuur

Vrijwilligersborg - achtergrondinformatie

Geplaatst op woensdag 14 juni 2017 18:30 uur door Webmaster De Dunckers

Zoals ook in brief bij de contributiefactuur (nogmaals) is aangekondigd wordt met ingang van seizoen 2017-2018 van alle spelende leden (Eemlandcompetitie enkel bij geheel seizoen) verwacht dat ze een vrijwilligerstaak op zich nemen en is ook de vrijwilligersborg van €50,- ingevoerd. Omdat vorig seizoen het eerste seizoen was, hebben we toen nog niet gewerkt met de €50,- (en gold de verplichting voor leden vanaf 14 jaar).

Komend seizoen gaat dit wel gebeuren: in seizoen 2017-2018 wordt bij alle spelende leden (Eemlandcompetitie enkel bij geheel seizoen) een vrijwilligersborg van €50,- vooraf in rekening gebracht. Deze wordt geretourneerd indien de taak is verricht. Natuurlijk mogen jongere leden en hun ouders zich ook melden voor een vrijwilligerstaak, graag zelfs. Op de website kan je zien welke vrijwilligersvacatures er zijn en kan je vervolgens aanmelden bij vrijwilligers@dedunckers.nl.

Waarom een vrijwilligersborg?
We hebben nu te weinig vrijwilligers. Daardoor ontstaan wachtlijsten en kunnen we steeds minder activiteiten voor onze leden organiseren. Na een veelbelovende nieuwe start enkele jaren geleden dreigt de ontwikkeling van de Dunckers tot stilstand te komen. Door een tekort aan vrijwilligers in de vereniging zullen evenementen als de Koude Start en het eindtoernooi wellicht geschrapt worden en kunnen teams volgend seizoen mogelijk niet hoger spelen.
Zelfs wedstrijden en trainingen lijken in het gedrang te komen: de wedstrijdsecretaris stopt -na jarenlange inzet voor de vereniging- deze zomer met haar taak. Mocht hier geen opvolger voor zijn gevonden voor het nieuwe seizoen kunnen er geen wedstrijden worden ingepland en kunnen er dus geen wedstrijden worden gespeeld. De feitelijke ondergang van de vereniging dus...

Meer informatie op www.dedunckers.nl/vrijwilligers

← Terug naar het overzicht


0.134489