Berichten vanuit het bestuur

Dupeer andere teams niet en kom je taken na!

Geplaatst op zondag 7 oktober 2018 10:00 uur door Webmaster De Dunckers

Ook afgelopen zaterdag waren er helaas weer teveel afwezigen en te-laat-komers. Door het niet nakomen van de geplande taken worden andere teams gedupeerd, met zaterdag als dieptepunt een wedstrijd van M18-2 die niet door kon gaan en waar we spelers en ouders teleurgesteld -en met verlies- naar huis moesten laten gaan.

De taken zijn duidelijk en ruim van tevoren aangegeven op de site (zie ook rechts op de site onder 'Taken' en 'Thuiswedstrijden dit weekend'). Het is een verplichting van de leden zelf dit in de gaten te houden. Aan de taken wordt ook d.m.v. meldingen via facebook en twitter herinnerd. Wij zijn genoodzaakt dit niet opkomen en te laat komen dan ook consequent aan te pakken. Niet opkomen leidt automatisch tot een wedstrijd schorsing. Twee keer niet op tijd aanwezig zijn bij gepland tijdstip aanvang wedstrijd ook. Hiermee dupeer je een team waar je bij stond ingedeeld, dupeer je jezelf en dupeer je je eigen team...

Bij deze het verzoek jezelf op de hoogte te stellen van het schorsingsbeleid en ook elkaar binnen de vereniging hier met regelmaat op te wijzen en zo schorsingen te voorkomen. Zaterdag 13 oktober is de volgende thuisspeelzaterdag, dus controleer alvast of je staat ingedeeld.

Dank voor jullie inspanningen!
Namens het bestuur

→ Lees verder

Sportlink App Basketball.nl voor overzicht wedstrijden en taken!

Geplaatst op maandag 10 september 2018 20:00 uur door Webmaster De Dunckers

Aankomend weekend worden de eerste wedstrijden gespeeld en het weekend van 22 september de eerste thuiswedstrijden. Net als afgelopen seizoen wordt ook dit seizoen met Sportlink en de bijbehorende app en digitale wedstrijdformulier (DWF) gewerkt.

Heb jij de Sportlink app Basketball.nl al geïnstalleerd? Alle leden van de NBB gaan ook komend seizoen als speler, scheidsrechter, coach of jurylid weer met deze app aan de slag. Download hem snel via www.sportlink.nl/basketball-nl (iOS en Android) en blijf op de hoogte van jouw wedstrijden en die van je favoriete team. Dit kan ook als toeschouwer!

Download nu de app (Android en iOS) en weet meer over jouw wedstrijden, wanneer je moet fluiten of tafelen. Op de speciale Sportlinkpagina staat uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat!

  • Ben je lid van de vereniging, zorg dan dat je bij het registreren in de app hetzelfde e-mailadres gebruikt dat de basketbalvereniging bekend is (is er een conflict, lees dan hier).
  • En zorg dat je, als speler, voor de eerste wedstrijd je pasfoto hebt ingevoerd in de app (als dit nog niet is gebeurd). Lukt dat niet, zorg er dan voor dat je bij de wedstrijd een legitimatiebewijs bij je hebt!

  • Teams die in de Eemland-competitie spelen kunnen hun wedstrijden niet terugzien in de app. Zij hebben een eigen website.

→ Lees verder

Nieuwe wedstrijdsecretaris gevonden!

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 20:50 uur door Webmaster De Dunckers

Na een periode van zo'n 15 jaar heeft Suzanne Buter besloten om te stoppen met haar rol als wedstrijdsecretaris bij de Dunckers. Wij zijn Suzanne zeer dankbaar voor haar tomeloze inzet voor onze vereniging. Jarenlang heeft zij de planning van de wedstrijden (en alles wat daarbij komt kijken) op zich genomen.
Wij zijn zeer verheugd dat wij -na een zeer lange tijd zoeken- inmiddels een zeer geschikte opvolger hebben gevonden: met ingang van komend seizoen zal Jonatan van Dijk de werkzaamheden van Suzanne over gaan nemen. Jonatan kennen we als ontwerper van de flyers/banners van o.a. de Koude Start en de toernooien en natuurlijk als sterspeler van MSE2! Wij wensen Jonatan heel veel succes met deze nieuwe uitdaging! Suzanne en Jonatan zullen gedurende de komende maanden samenwerken om een zo soepel mogelijke overdracht en een flitsende start van het nieuwe seizoen te realiseren!

Het bestuur

→ Lees verder

Dunckers Eindtoernooi 2018 - terugblik

Geplaatst op maandag 21 mei 2018 19:53 uur door Webmaster De Dunckers

Het Dunckers Eindtoernooi heeft gelukkig ook dit jaar weer doorgang kunnen vinden door de inzet van enkele enthousiaste vrijwilligers. Met de organiserende hoofdrol heeft Lars de Groot ook dit keer er weer voor gezorgd dat zaterdag 19 mei jl. een mooie afsluiter in de agenda konden hebben staan! Dank voor de organisatie en hopelijk heeft dit andere (ouders van) leden geprikkeld om zich voor volgend jaar alvast op te geven voor een vrijwilligerstaak.

Met dank aan Kick Stokvis, die dit seizoen een vrijwilligerstaak op zich had genomen, hebben we nog mooie herinneringen aan het Eindtoernooi: kijk op de fotopagina voor meer foto's.

Het Eindtoernooi is achter de rug, de ALV is gehouden en daarmee is het seizoen ook officieel ten einde. Maar de energie houden we vast en deze goede sportieve sfeer gaan we voortzetten in het nieuwe seizoen!

Allemaal een mooie zomerperiode gewenst,
Bestuur van de Dunckers

→ Lees verder

Al een vrijwilligerstaak vervuld en/of doorgegeven?

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 09:00 uur door Webmaster De Dunckers

Wil je je vrijwilligersborg terug? Meld je je dan nu aan voor een taak bij onze vrijwilligerscoördinator! Het seizoen nadert zijn einde en de mogelijkheden om je vrijwilligerstaak te vervullen, en daarmee je vrijwilligersborg teruggestort te krijgen, kunnen nu nog worden verzilverd!
Denk hierbij, naast de openstaande taken/vacatures, ook bijvoorbeeld aan ondersteuning voor de thuiswedstrijden op de zaterdagen (ben jij een van die leden die weet hoe de DWF's en tablets werken en kan je dit anderen uitleggen?)? Maar ook de organisatie van de Paasclinic en/of het Eindtoernooi kan wel wat hulp gebruiken. Dus: zoek je nog een vrijwilligerstaak, meld je dan nu aan!

Kijk op de site welke andere taken nog vrij zijn en geef z.s.m. door hoe je onze vereniging wil helpen. Alleen zo krijg je (zo snel mogelijk) je borg weer teruggestort!
Meer informatie

→ Lees verder

Wil je je lidmaatschap bij de Dunckers opzeggen? Let dan even op...

Geplaatst op woensdag 28 februari 2018 19:00 uur door Webmaster De Dunckers

We hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar lekker blijft spelen, maar als je twijfelt over doorgaan en je wil stoppen, houd dan s.v.p. rekening met het opzegbeleid, zoals deze vorig seizoen is geïntroduceerd.

Geef per e-mail door aan de Ledenadministratie (ledenadministratie@dedunckers.nl) als je wil stoppen (mondelinge opzeggingen worden niet geaccepteerd). Opzeggen zal vóór 1 mei van het lopende seizoen moeten gebeuren. Op die datum moet namelijk alweer bekend zijn wie het volgende seizoen wedstrijden willen spelen, omdat dan de nieuwe competitie-indeling plaatsvindt bij de bond (NBB). Het later doorvoeren van wijzigingen zorgt voor extra kosten voor de vereniging en onduidelijkheid voor andere spelers. Daarom zijn we als vereniging genoodzaakt onderstaand overzicht te hanteren waarin de consequenties terug te vinden zijn wanneer vanaf 1 mei wordt opgezegd:

• Uitschrijven vóór 1 april = borg retour
• Uitschrijven vóór 1 mei = boetevrij (vanaf 1 april en vóór 1 mei: borg niet retour)
• Uitschrijven vanaf 1 mei en vóór 1 juli = 25% contributie verschuldigd
• Uitschrijven vanaf 1 juli en vóór 1 oktober = 50% contributie verschuldigd
• Uitschrijven vanaf 1 oktober = 100% contributie verschuldigd

→ Lees verder

Ben je handig met de tablets (en het digitale wedstrijdformulier)? Meld je dan nu aan om te helpen als zaalwacht en krijg je vrijwilligersborg terug!

Geplaatst op woensdag 7 februari 2018 18:30 uur door Webmaster De Dunckers

Wil je je vrijwilligersborg terug? Meld je je dan nu aan voor een taak bij onze vrijwilligerscoördinator! Concreet zijn we nu op zoek naar ondersteunig voor de thuiswedstrijden op de zaterdagen: vanaf het begin van het seizoen zijn Martijn van Henten en Milko Buter hele zaterdagen aanwezig om te zorgen dat de digitale wedstrijdformulieren (DWF's) op de tablets goed werken. Zij merken dat er al voldoende leden het werken met de tablets in de vingers hebben: ben jij een van die leden en moet je je nog aanmelden voor een vrijwilligerstaak, meld je dan nu aan en help Martijn, Milko en/of een van de andere (ook nog te vinden ;-) zaalwachten!

Kijk op de site welke andere taken nog vrij zijn en geef z.s.m. door hoe je onze vereniging wil helpen. Alleen zo krijg je (zo snel mogelijk) je borg weer teruggestort!
Meer informatie

→ Lees verder

Koude Start 2018 - traditie voortgezet!

Geplaatst op zaterdag 20 januari 2018 09:00 uur door Webmaster De Dunckers

Ook dit seizoen was het weer spannend of we een nieuwjaarsborrel konden houden als basketbalvereniging. Met de invoering van de vrijwilligersborg hadden we als bestuur de hoop dat zich vele leden zouden melden om mee te helpen om ook de Koude Start door te kunnen laten gaan. We merken echter dat nog niet iedereen zich heeft aangemeld voor een taak (wel doen, dan krijg je ook snel je borg weer terug!) en dus ook nog niet voor het regelen van de Koude Start.Gelukkig hebben we enthoustaste Lars de Groot, die het niet kon aanzien- en horen dat er wellicht gebroken moest worden met de traditie, waardoor er op zaterdag 13 januari jl. toch de Koude Start 2018 is gehouden! Met hulp van enkele dames uit het eerste Damesteam (VSE1) kon dit keer voor het eerst op de zaterdagmiddag- en avond onder het genot van een drankje en een hapje de tweede seizoenshelft en het nieuwe jaar worden ingeluid.

→ Lees verder

Als scheidsrechter bijleren, bijverdienen én je teamgenoten/club helpen??!

Geplaatst op vrijdag 5 januari 2018 18:00 uur door Webmaster De Dunckers

Als je teams hoger wil laten spelen, verplicht de bond het leveren van BS3-scheidsrechters
Vanuit de basketbalbond (NBB) is het verplicht om, als je als vereniging wil dat teams op hoog niveau spelen, BS3-scheidsrechters te leveren. Wanneer er geen teams meer hoger kunnen spelen is er op een gegeven moment geen groei meer voor teams. Spelers en teams gaan wellicht naar andere clubs waar wel groei mogelijk is en wedstrijden van eerste (senioren) teams met volle tribunes zullen er niet in zitten.

Fluiten wordt leuker en makkelijker met een BS3-diploma op zak
De Dunckers stelt op dit moment al het hebben van een BS2-diploma (F-diploma) vanaf 16 jaar verplicht. Zonder deze regel is het niet mogelijk wedstrijden te spelen. Heb je het BS2-diploma op zak, dan mag je wedstrijden gaan fluiten. Veel leden zien fluiten als een verplichting en kennelijk komt het ook niet zomaar bij hen op dat fluiten ook heel leuk kan zijn. Met een kleine investering kan fluiten echter wel leuk worden!

De BS2-cursus is feitelijk een cursus met hoofdzakelijk spelregelkennis, je leert te fluiten door het te doen. Maar fluiten wordt pas echt leuk als je de BS3-cursus hebt gedaan. Je krijgt daar, naast veel aanvullende informatie over de regels en interpretaties van regels ook allerlei hulpmiddelen, zoals arbitragetechniek: hoe werk je samen met je collega scheidsrechter, wat is jullie wedstrijdplan, waar moet je staan, hoe moet je bewegen tijdens het spel.

BS3-scheidsrechters belonen met een mooie vergoeding
Fluiten met een BS3-diploma op zak is niet alleen leuk, het kan ook zorgen voor een leuke extra bijverdienste! Om een aantal leden te stimuleren om de rol van BS3-scheidsrechter te vervullen heeft het bestuur besloten om een BS3-scheidsrechter te belonen met een vergoeding van € 750,- voor een heel seizoen (20 wedstrijden). Deze vergoeding komt bovenop de reiskostenvergoeding die je van de NBB krijgt (€ 25,- per wedstrijd).

→ Lees verder

Dunckers Koude Start 2018 - uitnodiging

Geplaatst op vrijdag 15 december 2017 20:00 uur door Webmaster De Dunckers

De feestdagen moeten zich nog aandienen, maar bij deze zijn alle Dunckersleden van harte welkom met hun ouders, zusjes en broertjes (in het sportcafé van de Dudok Arena) op zaterdag 13 januari 2018 een hapje en een drankje te komen nuttigen voor het inluiden van het nieuwe jaar!

Met dank aan Lars de Groot en enkele andere vrijwilligers (heb jij je al aangemeld voor een vrijwilligerstaak??) hebben we ook dit seizoen weer een Dunckers Koude Start! En dit keer dus op een zaterdag, een mooie volle dag met thuiswedstrijden. Dus kom ook eens een Dunckersteam aanmoedigen en sluit de dag af met een borrel met de andere leden van de vereniging en maak kennis met de mensen achter de schermen! Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen met de Koude Start Loterij (en steun je hiermee uiteraard ook de vereniging ;-)


→ Lees verder

Belangrijke informatie start basketbalseizoen 2017-2018

Geplaatst op zaterdag 29 juli 2017 18:00 uur door Webmaster De Dunckers

Eerst nog de zomer door, maar daarna is het zover: het basketbalseizoen gaat weer van start. In de eerste week van september beginnen de trainingen en in het weekend van 16 september a.s. vinden weer de eerste wedstrijden plaats. Graag informeren wij jullie over onderstaande zaken.

Vrijwilligersborg is pure noodzaak
De Dunckers is een club die draait op vrijwilligers, hier hebben we er nu echter te weinig van. Daardoor ontstaan wachtlijsten en kunnen we steeds minder activiteiten voor onze leden organiseren en dreigen wedstrijden zelfs niet meer door te kunnen gaan....
Na een veelbelovende nieuwe start enkele jaren geleden dreigt de ontwikkeling van de Dunckers tot stilstand te komen. Door een tekort aan vrijwilligers in de vereniging zullen evenementen als de Koude Start en het eindtoernooi wellicht geschrapt worden en kunnen teams volgende seizoenen mogelijk niet hoger spelen.
Maar nog erger: zelfs wedstrijden en trainingen lijken in het gedrang te komen! De wedstrijdsecretaris stopt -na jarenlange inzet voor de vereniging- na deze zomer met haar taak. Mocht hier geen opvolger voor zijn gevonden in het nieuwe seizoen kunnen er in de loop van het seizoen geen wedstrijden worden ingepland en kunnen er dus geen wedstrijden worden gespeeld. Een serieus probleem dus, dit zou de feitelijke ondergang van de vereniging betekenen.

De ALV heeft in 2016 besloten een vrijwilligersborg in te voeren: in seizoen 2017-2018 wordt bij alle spelende leden een vrijwilligersborg van €50,- vooraf in rekening gebracht (de verplichting geldt dus niet voor trainende leden en bij de Eemlandcompetitie geldt deze enkel bij geheel seizoen). Deze borg wordt geretourneerd indien de taak is verricht. Natuurlijk kunnen de taken ook worden vervuld door opa, oma, papa, mama, broer of zus en anderen! Op de website kan je zien welke vrijwilligersvacatures er (nog beschikbaar) zijn; je kan je vervolgens aanmelden bij vrijwilligers@dedunckers.nl.

Trainingen beginnen eerste week van september
Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 september vinden de eerste trainingen van het nieuwe basketbalseizoen plaats.
Weten wanneer je moet trainen? Kijk dan op de site voor het trainingsschema (deze is nog onder voorbehoud en kan eventueel nog worden aangepast).

→ Lees verder

Vrijwilligersborg - achtergrondinformatie

Geplaatst op woensdag 14 juni 2017 18:30 uur door Webmaster De Dunckers

Zoals ook in brief bij de contributiefactuur (nogmaals) is aangekondigd wordt met ingang van seizoen 2017-2018 van alle spelende leden (Eemlandcompetitie enkel bij geheel seizoen) verwacht dat ze een vrijwilligerstaak op zich nemen en is ook de vrijwilligersborg van €50,- ingevoerd. Omdat vorig seizoen het eerste seizoen was, hebben we toen nog niet gewerkt met de €50,- (en gold de verplichting voor leden vanaf 14 jaar).

Komend seizoen gaat dit wel gebeuren: in seizoen 2017-2018 wordt bij alle spelende leden (Eemlandcompetitie enkel bij geheel seizoen) een vrijwilligersborg van €50,- vooraf in rekening gebracht. Deze wordt geretourneerd indien de taak is verricht. Natuurlijk mogen jongere leden en hun ouders zich ook melden voor een vrijwilligerstaak, graag zelfs. Op de website kan je zien welke vrijwilligersvacatures er zijn en kan je vervolgens aanmelden bij vrijwilligers@dedunckers.nl.

Waarom een vrijwilligersborg?
We hebben nu te weinig vrijwilligers. Daardoor ontstaan wachtlijsten en kunnen we steeds minder activiteiten voor onze leden organiseren. Na een veelbelovende nieuwe start enkele jaren geleden dreigt de ontwikkeling van de Dunckers tot stilstand te komen. Door een tekort aan vrijwilligers in de vereniging zullen evenementen als de Koude Start en het eindtoernooi wellicht geschrapt worden en kunnen teams volgend seizoen mogelijk niet hoger spelen.
Zelfs wedstrijden en trainingen lijken in het gedrang te komen: de wedstrijdsecretaris stopt -na jarenlange inzet voor de vereniging- deze zomer met haar taak. Mocht hier geen opvolger voor zijn gevonden voor het nieuwe seizoen kunnen er geen wedstrijden worden ingepland en kunnen er dus geen wedstrijden worden gespeeld. De feitelijke ondergang van de vereniging dus...

Meer informatie op www.dedunckers.nl/vrijwilligers

→ Lees verder

Algemene Ledenvergadering 2017

Geplaatst op woensdag 10 mei 2017 19:30 uur door Webmaster De Dunckers

Geïnformeerd worden over de toekomst van de basketbalvereniging?! Oplossingen aandragen voor het tekort aan vrijwilligers?! Kom dan woensdag 17 mei a.s. naar de Algemene Ledenvergadering!

Woensdagavond 17 mei a.s. (20.00 uur) zal in de Regenboogkerk weer de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Dunckers worden gehouden. Uiteraard zijn alle leden, maar ook ouders/verzorgers van leden hiervoor uitgenodigd!

Vanaf 19.30 uur zijn de deuren geopend en liggen de bestuursstukken klaar ter inzage. De stukken zijn vanaf woensdag 10 mei eveneens op de site te downloaden.

→ Lees verder

De Dunckers zoekt nog dames!

Geplaatst op zaterdag 22 april 2017 22:00 uur door Webmaster De Dunckers

De Dunckers zoekt nog meiden/dames voor alle teams, maar met name in de categorie MU16/MU18 en ouder (Dames 1)!! Wil je in een leuk meidenteam spelen, kijk dan eens rond op de site, www.facebook.com/dedunckers of neem direct contact op met de ledenadministratie.

Deel het ook met je vriend(inn)en en zoek zo met ons mee ;-)

→ Lees verder

Wil je je lidmaatschap bij de Dunckers opzeggen?

Geplaatst op zondag 9 april 2017 20:30 uur door Webmaster De Dunckers

We hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar lekker blijft spelen, maar als je twijfelt over doorgaan en je wil stoppen, hou dan rekening met het opzegbeleid, zoals deze dit seizoen is geïntroduceerd.

Geef per e-mail door aan de Ledenadministratie (ledenadministratie@dedunckers.nl) door als je wil stoppen (mondelinge opzeggingen worden niet geaccepteerd). Opzeggen zal vóór 1 mei van het lopende seizoen moeten gebeuren. Op die datum moet namelijk alweer bekend zijn wie het volgende seizoen wedstrijden willen spelen, omdat dan de nieuwe competitie-indeling plaatsvindt bij de bond (NBB). Het later doorvoeren van wijzigingen zorgt voor extra kosten voor de vereniging en onduidelijkheid voor andere spelers. Daarom zijn we als vereniging genoodzaakt onderstaand overzicht te hanteren waarin de consequenties terug te vinden zijn wanneer vanaf 1 mei wordt opgezegd:

• Uitschrijven vóór 1 april = borg retour
• Uitschrijven vóór 1 mei = boetevrij (vanaf 1 april en vóór 1 mei: borg niet retour)
• Uitschrijven vanaf 1 mei en vóór 1 juli = 25% contributie verschuldigd
• Uitschrijven vanaf 1 juli en vóór 1 oktober = 50% contributie verschuldigd
• Uitschrijven vanaf 1 oktober = 100% contributie verschuldigd

→ Lees verder


0.181661